Dr. Seuss

Dit is de cover van het boek Thidwick, The Big Hearted Moose. Getekend en geschreven door Dr. Seuss.

Thidwick

A person’s a person, no matter how small, zoals Theodor Seuss Geisel, beter bekend als Dr. Seuss, heeft gezegd. Kinderen willen dezelfde dingen als wij. Lachen, uitgedaagd worden, onderhouden worden en opgetogen zijn.
Briljant, speels en altijd met respect voor kinderen, zo heeft Dr. Seuss zich in het bewustzijn van vier generaties van jeugdigen en ouders genesteld. Ondertussen hielp hij hiermee miljoenen kinderen lezen en schrijven.
Dr. Seuss werd geboren als Theodor Geisel in Springfield, Massachusetts, op 2 maart 1904. In 1925 ging hij studeren aan de Oxford University voor een doctoraal literatuur. Na zijn terugkeer naar Amerika in 1927 begon hij tekeningen en grappige verhalen te schrijven voor Judge, toen het belangrijkste humortijdschrift in Amerika. Zijn publicaties verschenen daarna ook in Life, Vanity Fair en Liberty. Geisel werd landelijk bekend na het binnenhalen van een opdracht voor een reklame voor een insektenbestrijdingsmiddel genaamd Flit. Hij is de geestelijke vader van de bekende populaire amerikaanse uitdrukking Quick, Henry, the Flit.
Zijn eerste kinderboek, And To think I Saw It on Mulberry Street, publiceerde hij in 1937, nadat 27 uitgevers het scripts hadden afgewezen.
Winnaar van de Pulitzer Price in 1984, een Academy Award, 2 Emmy Awards, 3 Grammy Awards. Geisel schreef en illustreerde 44 boeken, waarvan The Cat With The Hat zijn bekendste is.
Portret-Dr.-seuss
Geisel stierf op 24 september 1991, maar zijn werk blijft leven en blijft generaties van kinderen van alle leeftijden tot op heden inspireren en simuleren om met plezier te lezen.

Peter de Seve


Peter de Seve is bekend als tekenaar van de Ice Age animatiefilms

Tip van Huib van Opstal

Carl Barks


In de jaren 40 tekende Carl Barks voor Dell Comics. Een van de verhalen die hij voor deze uitgever tekende was de serie Barney Bears. In zijn tekenstijl is al de duidelijke Disney-stijl te herkennen. Barks is later bekend geworden als de 'goede' tekenaar van Donald Duck’, van hem zijn tekst en beeld van al de beste DD-verhalen.

Tip van Huib van Opstal

Heinz ontmoet een eland

In de gratis krant de Metro stond donderdag 14 oktober een aflevering van Heinz de kat, de strip van de tekenaars René Windig en Eddie de Jong, waarin Heinz in een sombere bui een ontmoeting heeft met een eland. De complimenten aan de tekenaars voor een voorbeeldige weergave van een eland.
Hieronder de scan uit de krant.Joost VeerkampEen mooie ondertekende zeefdruk van Joost veerkamp. Ik heb nummer 25 van 25

Strip van Salas

Uit het archief van onze vaste medewerker Huib van Opstal komt deze mooie krantenstrip van 5 mei 1905 van de bekende striptekenaar Salas: Polar Hunter & Moose.


Bron: Huib van Opstal, Amsterdam