Commercieel

Flying Moose

Frontier Airlines, met hun hoofdkantoor in Denver, Colarado, is opgericht op 1 juni 1950. In 1986 is het bedrijf opgekocht door People Express. Toen in 1993 Continental Airlines hun vluchten naar Denver sterk terugbrachten namen de bedrijfsmanagers van het oorspronkelijke bedrijf het initiatief om Frontier te laten herleven. Het bedrijf is nu de tweede grootste maatschappij van Denver International Airport.
De link met de eland ligt in de slogan van het bedrijf: A whole different animal. Om deze slogan te visualiseren voert het bedrijf op hun vliegtuigen diverse afbeeldingen van dieren, en eentje dus ook van een eland. Hier is het bewijs, geplukt van Flickr:

Frontier

It's a Wrapper

Laffy Taffy is een merk van Chocolate Moose, het bedrijf dat, hoe verrassend, chocolade producten maakt. Ik heb het helaas nog niet geproefd, dus ik heb ook geen idee of het goede chocolade is. Deze wrapper heb ik van Flickr geplukt.
Laffy-Taffy

By Nord

In de winkel Emma B aan de Oudegracht in Utrecht is het merk By Nord gespot. Ze verkopen allerlei linnen artikelen met prints van dieren uit het noorden van Canada. Dus ook een eland, dat is logisch.Schermafbeelding 2011-01-11 om 07.59.21
Deze spullen worden ook online verkocht.
Hier kan je kijken naar de diverse zaken die by nord verkoopt.
Bedankt Annelies Kieboom voor deze tip.

Rokende eland?

Regelmatig struin ik Ebay af om naar de vele grappige elanditems te kijken. Het zijn er inmiddels zo veel, dat ik niet meer zo hebberig ben om alles aan mijn verzameling te willen toevoegen. Ik beschouw het plaatsen van zo’n item in mijn weblog dan maar als „bezit”.

Hierbij weer zo’n mooie vondst, namelijk een label van een antieke sigarendoos.

Schermafbeelding 2010-11-24 om 10.10.35

Schoenen van elandleer

Wil je een schoen van elandleer, dan kom je in Nederland al snel uit bij Intersko. Deze importeur heeft inmiddels al een aantal winkels in Nederland, waar je deze schoenen kunt kopen.
In hun folder staat het als volgt omschreven:Het is een leuk logo, maar ze hebben wel de Noorse variant gebruikt. Wellicht komt daar ook wel het meeste leer vandaan. Meer informatie op
www.intersko.nl

Sleutelhanger

Hierbij de afbeelding van een sleutelhanger van Canon. Mijn electriciën Harm van der Riet uit Oss was zo attent om deze mij toe te sturen, waarvoor hartelijk dank. Wanneer deze sleutelhanger gemaakt is en voor welke gelegenheid is helaas onbekend, maar de elandvorm is fraai.