Moosecamp

Vandaag werd ik gewezen op het bestaan van Moosecamp, een bedrijf dat buitengewoonkamperen promoot. Dat doen zij door middel van een website, een webshop en een zogenaamde Moosetuin.

Hun logo is ook buitengewoon:
Logo_Moosecamp

Meer informatie over wat Moosecamp te bieden heeft kun je
hier vinden.
De tip kreeg ik van Karin en Martin Kabos.

American Moose

Een nieuwe Amerikaanse politieke beweging No labels is onlangs beschuldigd van plagiaat. Deze beweging wil een onafhankelijke politiek voeren, los van elke label, om Amerika er weer bovenop te krijgen uit deze crisis. Zij gebruiken daarbij een huisstijl die erg lijkt op een ontwerp voor een andere beweging, de MorePartyAnimals.

Eerst een Tshirt van NoLabels:
NOLABELS_tshirt_AnimalsT_White_large

En dit is gemaakt in 2005 door Thomas Porostocky uit Brooklyn:

main_animals

Het verweer van de plagiant is stuitend.
Hier lees je er meer over. Inmiddels is de grote plaat verwijderd van de website van No Labels.

Het leukste aan dit alles is natuurlijk de eland in het geheel.
No Labels verkoopt nog wel Tshirts en ook en pin:
NOLABELS_pin_moose_large
De tip komt van Huib van Opstal.

Ikea en de eland

Het wereldwijd bekendste Zweedse bedrijf is ongetwijfeld IKEA. Het bekendste Zweedse dier is volgens mijn subjectieve mening ongetwijfeld de eland. In mijn fantasie zou daar een prachtige symbiose ligggen, maar meer dan een pluchen eland of een schommelstoel met elandhoofd komt Ikea niet.
Dat was in de zeventiger jaren wel anders. Het logo van Ikea spreekt boekdelen:Toen ik in die jaren samen met mijn elandvriend Grad Neijenhuis een mooi boek wilde maken was onze eerste gedachte om Ikea een en ander te laten sponseren, maar helaas ging de publiciteitsafdeling daar niiet op in.Nog steeds vind ik dat een gemiste kans: twee jonge grafische ontwerpers met een passie voor elanden, daar was een prachtig en gedenkwaardig boek uit kunnen ontstaan.

Dat de eland niet steeds vergeten is laten de volgende elandfiguren zien uit een advertentie die tijdens de Kerstdagen in Duitsland jaren geleden is verschenen. Er worden een aantal elandkarakters opgevoerd met menselijke trekjes.


De goedgevige, de spaarzame en de praktische,

De originele en de zorgzame.

Met dank aan Huib van Opstal.

Elandbier uit Utrecht

Soms vind je op het Internet juweeltjes van afbeeldingen. In dit geval kwam ik ineens een etiket tegen van een merk bier waar ik nog niet van gehoord had, namelijk Elandbier, gebrouwen in Utrecht. Ik probeer op een later tijdstip nog wat meer informatie te zoeken over de Bierbrouwerij, die dit merk heeft gevoerd.

Even uitrusten

Een fraai uithangbord van een Lodge ergens in Canada. Zou die hamburger gemaakt zijn van elandvlees? Het is net zoiets als bij slagers, die hun waar aanlaten prijzen door hun eigen ”slachtoffers’’.Bron: Flickr